Koulutus

Koirien hajutyöskentely

Kaer Oy kouluttaa koiria monipuolisesti hajutyöskentelyyn sekä harrastustoimintaan että työtehtäviin. Valikoimaamme kuuluu Nose Work, tunnistusetsintä eli ID-jälki, sienikoirakurssit jne. Erityisosaamistamme on luontokartoituskoirien eli inventointikoirien kouluttaminen. Luontokartoituskoirat koulutetaan tunnistamaan ja etsimään erilaisia eläin- ja kasvilajeja sekä tuhohyönteisiä. Luontokartoituskoirien koulutus on vaativaa ja pitkäjänteistä työtä. Koirilta vaaditaan tarkkaa erottelukykyä, kykyä työskennellä vaativissa ympäristöissä ja sääolosuhteissa, hyvää kuntoa sekä luontoa häiritsemätöntä hiljaista työtapaa. Lisäksi ohjaajan tulee osata ohjata koiraansa maaston vaatimukset ja etsittävän lajin vaatimukset huomioiden. Taitava koirakko on tehokas ja nopea apu kartoitukseen. Koiramme ovat etsineet ja kartoittaneet mm. liito-oravaa, pikkuapolloa, idänsiilikästä ja aasianrunkojäärää.

Luontokartoituskoirat tuovat merkittävää tietoa lajien levinneisyydestä, elinpiireistä, esiintymisalueista ja on osa lajien tutkimukseen käytettävien menetelmien kehittämistä sekä tuo tietoa mahdollisen suojelun suunnittelulle. Kaer Oy on mukana Metsähallituksen Luontopalveluiden koordinoimassa EU Liito-orava-LIFE-hankkeessa, jossa Kaerin luontokartoitus- eli inventointikoiria käytetään liito-oravan inventoinnissa.

Lisätietoa hajukoulutuksistamme:

Tanja Karpela

Kaer Oy

info@kaer.fi

0466000444

Luontokartoituskoiran tilaaminen inventointiin:

Tanja Karpela

Kaer Oy

info@kaer.fi

0466000444

Kurssivalikoimaamme kuuluvat mm. arkitottelevaisuus, peruskoulutus, pentukurssit, hihnakäytös- ja ohituskurssit, perushallintakurssit, Nose work, ID-jälki eli tunnistusetsintäkurssit, sienikoirakurssit jne. Lisäksi järjestämme runsaasti yksilöllisesti räätälöityjä kursseja kasvattajille, erilaisille koirayhdistyksille (esim rotuyhdistykset), kennelkerhot, eläin- ja luonnonsuojeluyhdistyksille, aikuisopistolle jne. 

Voit tiedustella yksilöllisiä tilauskursseja sähköpostitse: info@kaer.fi tai puhelimitse 0466000444

Yleisistä kursseista lisätietoa täältä…

Luentoja mm. seuraavista aiheista:

Pennun eskarikoulutus  2h

Ongelmakoiran koulutus – häiriökäyttäytymisen syitä, oireita ja ongelmien ratkaisuja  2h

Koiran peruskoulutus – opettele ainakin nämä  2h

Remmiräyhäämisen syitä, oireita ja ratkaisuja  2h

Luontokartoituskoirat inventoinnin apuna – mikä on luontokartoituskoira ja miten se työskentelee? 2h

Luentotiedustelut:

info@kaer.fi tai puhelimitse 0466000444

luennoitsijana toimii eläintenkouluttaja (AT) Tanja Karpela

EHYT-areenalla Eläinklinikka EHYTin tiloissa toimii KAER Oy:n Koirien käytösklinikka.

Koirien käytösklinikka auttaa ja neuvoo koirien häiriökäytöksen hoidossa ja koulutuksessa, sekä arjen taitojen opettelussa pennusta senioriin. Tavallisia käytöshäiriöitä ovat mm. remmirähjääminen eli aggressiivinen käytös toisia koiria tai ohitettavia ihmisiä/autoja/pyöriä kohtaan, jahtaaminen, hihnassa vetäminen, eroahdistus, ääniarkuus, aggressiivinen/arvaamaton käytös, erilaiset pelkotilat, resurssiongelmat, hoitotoimenpideongelmat esim. kynsien leikkuu, tavaroiden ja kodin tuhoaminen, sisälle tarpeiden tekeminen ulkoilusta huolimatta, matkustusongelmat autossa, karkailu, luoksetulo-ongelmat, näykkiminen jne. Käytösklinikalla selvitetään ongelman syy/syyt ja kartoitetaan mahdollisesti tarvittava koulutuksen tarve ja laajuus.

Muutos koiran käytökseen saadaan parhaiten yksilöllinen lähtökohta huomioiden. Käytösklinikalla kartoitamme toiveesi ja tilanteesi, ja yhdessä suunnitellen voimme löytää juuri sinulle ja koirallesi sopivimman koulutuskokonaisuuden. Yksityisopetusta on mahdollista saada EHYT-areenalla, jolloin voimme harjoitella häiriöttä rauhallisessa ympäristössä. Joskus kurssi saattaa olla sopivampi vaihtoehto ja valittavanasi on useita erilaisia kursseja EHYT-areenalla Eläinklinikka EHYTin tiloissa. Jos käytöshäiriön syynä on kipu, vamma tai sairaus, apua löytyy eläinlääkäriltä.

Koulutusmenetelmäni perustuvat käyttäytymistieteisiin. Hyödynnän opetuksessani uusinta tutkittua tietoa koirien käyttäytymisestä, oppimisesta ja tarpeista. Noudatan Suomen Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä, ja koulutus sekä eläimen käsittely nojaavat luottamuksellisen suhteen rakentamiseen, onnistuneeseen kommunikointiin sekä toivotun käytöksen vahvistamiseen. Käytössäsi on yksityisopetuksessa kouluttajan lisäksi myös ohjaaja avustavan koiran kanssa, jolloin voit turvallisesti harjoitella esim. ohituksia vieraan koiran kanssa. Kohteena olevia/ohitettavia avustavia koiria on käytössäsi useita erilaisia, jolloin harjoittelu ei rajoitu vain yhden ja saman koiran ohittamiseen. Myös vastaehdollistaminen/siedättäminen kohteisiin (esim autot, polkupyörät jne) tapahtuu turvallisesti ja tehokkaasti, sillä käytössäsi on kouluttajan lisäksi ajoneuvo ja ajoneuvon kuljettaja. Näin toistojen määrä ja sopivan etäisyyden asettaminen ajoneuvoon nähden sujuu mallikkaasti. Eroahdistusta hoidettaessa on mahdollista myös koiran kuvaaminen sen yksin ollessa, jotta yksinolon pelkoa voidaan hoitaa mahdollisimman onnistuneesti koiran reaktiota seuraten. Myös hajutyöskentelyä opetellessa on käytössäsi kouluttajan lisäksi avustajia, jotta koiralle voidaan opettaa sujuvasti esim. vieraan henkilön jäljen seuraamista.

Lämpimästi tervetuloa juttelemaan ja löytämään keinoja sujuvampaan arkeen koiran kanssa!

Varaa aika: info@kaer.fi | 046 6000 444

Koirien Käytösklinikka,

Eläinklinikka EHYT, Maorlantie 1, 24800 HALIKKO

Hinnasto:

Yksityisopetus EHYT-areenalla 78€/1 h (sis. alv) sisältäen kouluttajan lisäksi avustajan koirineen, ajoneuvon kuljettajineen, koiran kuvaamisen, kirjalliset ohjeet jne. 

Tanja Karpela

KAER OY

0466 000 444

info@kaer.fi

Eläintenkouluttaja (at)

Koirien koulutusohjaaja ja ongelmakoirakouluttaja

Suomen Eläintenkouluttajat ry jäsen