takana tuhansia metsäpolkuja

Muutama sana meistä

mitä me teemme

KAER Oy auttaa ja neuvoo koirien häiriökäytöksen koulutuksessa sekä arjen taitojen opettelussa erilaisten kurssien sekä yksityiskoulutuksen muodossa. Kurssitarjontamme on runsas ja monipuolinen. Kursseja on tarjolla niin vasta-alkajille kuin jo pitkälle edistyneillekin. Lisäksi KAER Oy tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä hoivaa koirahoitolassaan. KAER Oy kouluttaa koiria ja koiranomistajia käyttäytymistieteisiin perustuvilla menetelmillä ja on sitoutunut Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiin sääntöihin. Yrityksemme on lisäksi erikoistunut hajukoirien koulutukseen ja  koulutamme esimerkiksi ainoana Suomessa luontokartoitus- eli inventointikoiria ihmisen avuksi luontokartoitukseen/ luontoselvitykseen. Inventontikoiria voidaan käyttää apuna erilaisten kasvi- ja eläinlajien (erityisesti uhanalaiset lajit) sekä vieraslajien, kuten tuhohyönteisten etsinnöissä.

Suuri osa työstämme painottuu myös hädässä olevien suomalaisten koirien auttamiseen hyväntekeväisyystoiminnassa. Toimimme auttamalla eläinsuojeluyhdistyksiä eri puolella Suomea. Erityisesti autamme mm. pahoinpideltyjä, pentutehtailtuja ja kaltoinkohdeltuja koiria uuden elämän alkuun. Luulo siitä, että Suomessa ei apua tarvitsevia koiria olisi, on valitettavasti erittäin virheellinen. Apua tarvitsevat koirat ovat kohdanneet usein silmitöntä väkivaltaa tai hoidotta jättämistä ja tarvitsevat siksi paitsi kivun, vamman tai sairauden hoitoa, myös suunnitelmallista ja kärsivällistä kuntoutusta ja koulutusta, jossa luottamus ihmiseen rakennetaan uudelleen. Pidämme myös ilmaisia luentoja esim kouluissa/päiväkodeissa koirien pidosta, huolehtimisesta, koulutuksesta sekä kommunikoinnista, ja osallistumme erilaisiin hyväntekeväisyystapahtumiin, joissa lapsilla on mahdollisuus kysyä eläimistä ja tutustua eläinten hoitoon ja koulutukseen. Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla info@kaer.fi tai puhelimella 0466 000 444

työntekijät

KOIRIEN HAJUTYÖSKENTELY

Kaer Oy kouluttaa koiria monipuolisesti hajutyöskentelyyn sekä harrastustoimintaan että työtehtäviin. Valikoimaamme kuuluu Nose Work, tunnistusetsintä eli ID-jälki, sienikoirakurssit jne. Erityisosaamistamme on luontokartoituskoirien eli inventointikoirien kouluttaminen. Luontokartoituskoirat koulutetaan tunnistamaan ja etsimään erilaisia eläin- ja kasvilajeja sekä tuhohyönteisiä. Luontokartoituskoirien koulutus on vaativaa ja pitkäjänteistä työtä. Koirilta vaaditaan tarkkaa erottelukykyä, kykyä työskennellä vaativissa ympäristöissä ja sääolosuhteissa, hyvää kuntoa sekä luontoa häiritsemätöntä hiljaista työtapaa. Lisäksi ohjaajan tulee osata ohjata koiraansa maaston vaatimukset ja etsittävän lajin vaatimukset huomioiden. Taitava koirakko on tehokas ja nopea apu kartoitukseen. Koiramme ovat etsineet ja kartoittaneet mm. liito-oravaa, pikkuapolloa, idänsiilikästä ja aasianrunkojäärää. 

Luontokartoituskoirat tuovat merkittävää tietoa lajien levinneisyydestä, elinpiireistä, esiintymisalueista ja on osa lajien tutkimukseen käytettävien menetelmien kehittämistä sekä tuo tietoa mahdollisen suojelun suunnittelulle. Kaer Oy on mukana Metsähallituksen Luontopalveluiden koordinoimassa EU Liito-orava-LIFE-hankkeessa, jossa Kaerin luontokartoitus- eli inventointikoiria käytetään liito-oravan inventoinnissa. 

Chesapeakelahdennoutaja

Sava

Vehnäterrieri

Taika

Labradorinnoutaja

Bella

Monirotuinen

Minni

Auvergnenseisoja

Papu

Auvergnenseisoja

Vainu

Auvergnenseisoja

Vihi

Saksanpaimenkoira

Vire

Chesapeakelahdennoutaja

Ando

Kouluttaja

Tanja Karpela

Eläintenkouluttaja (AT) Suomen Eläintenkouluttajat ry pj Päätyönä inventointikoirien koulutus sekä ongelmakäytösten hoito Lue lisää...
Kouluttaja

Janne Erjola

Koirien koulutusohjaaja, käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja.