Tietoa meistä

s2

KAER Oy auttaa ja neuvoo koirien häiriökäytöksen koulutuksessa sekä arjen taitojen opettelussa erilaisten kurssien sekä yksityiskoulutuksen muodossa. Kurssitarjontamme on runsas ja monipuolinen. Kursseja on tarjolla niin vasta-alkajille kuin jo pitkälle edistyneillekin. Lisäksi KAER Oy tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä hoivaa koirahoitolassaan. KAER Oy kouluttaa koiria ja koiranomistajia käyttäytymistieteisiin perustuvilla menetelmillä ja on sitoutunut Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiin sääntöihin. Yrityksemme on lisäksi erikoistunut hajukoirien koulutukseen ja  koulutamme esimerkiksi Suomen ensimmäisiä luontokartoituskoiria ihmisen avuksi luontokartoitukseen ja luontoselvitykseen. Koiria käytetään apuna erilaisten kasvi- ja eläinlajien (erityisesti uhanalaiset lajit) sekä vieraslajien, kuten tuhohyönteisten etsinnöissä.

Suuri osa työstämme painottuu myös hädässä olevien suomalaisten koirien auttamiseen hyväntekeväisyystoiminnassa. Toimimme auttamalla eläinsuojeluyhdistyksiä eri puolella Suomea. Erityisesti Suomen koirien turvakoti ry kautta autamme mm. pahoinpideltyjä, pentutehtailtuja ja kaltoinkohdeltuja koiria uuden elämän alkuun. Luulo siitä, että Suomessa ei apua tarvitsevia koiria olisi, on valitettavasti erittäin virheellinen. Apua tarvitsevat koirat ovat kohdanneet usein silmitöntä väkivaltaa tai hoidotta jättämistä ja tarvitsevat siksi paitsi kivun, vamman tai sairauden hoitoa, myös suunnitelmallista ja kärsivällistä kuntoutusta ja koulutusta, jossa luottamus ihmiseen rakennetaan uudelleen. Pidämme myös ilmaisia luentoja esim kouluissa/päiväkodeissa koirien pidosta, huolehtimisesta, koulutuksesta sekä kommunikoinnista, ja osallistumme erilaisiin hyväntekeväisyystapahtumiin, joissa lapsilla on mahdollisuus kysyä eläimistä ja tutustua eläinten hoitoon ja koulutukseen.

Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla info@kaer.fi tai puhelimella 0466 000 444


Valokuva: Minna Lahti


Tanja Karpela

Tanja on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja on Suomen Eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja sitoutunut noudattamaan työssään Suomen Eläintenkouluttajat ry:n  eettisiä sääntöjä koulutuksessaan, sekä eläinten käsittelyssään. Käytännössä säännöt edellyttävät eläintenkouluttajalta monipuolista osaamista ja opiskelua eläinten kouluttamisessa ja laajaa ymmärrystä eläinten kognitiivista taidoista, vankkaa osaamista kouluttaa eläintä palkitsemiseen perustuvilla eri metodeilla, sekä vaitiolovelvollisuuden noudattamista asiakassuhteissaan. Lisäksi eläintenkouluttajan on huolehdittava koulutuksen aikana koulutettavan eläimen psyykkisestä sekä fyysisestä hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Tanja on kouluttanut mm. koiria, kissoja, rottia, marsuja ja minipossuja. Tanjan erityisosaamista ovat ongelmakoirien koulutus sekä hajukoirien koulutus erilaisiin tehtäviin, sekä koiran peruskoulutukset ja erilaiset harrastelajit kuten Nose Work, flyball, canicross jne. Tanja on kouluttanut vuodesta 2014 lähtien koiria uudehkoon ja mielenkiintoiseen hajutyöskentelyyn, jossa koiran ilmiömäistä hajuaistia hyödynnetään ihmisen avuksi erilaisten kasvi- ja eläinlajien kartoituksessa ja tuhohyönteisten etsinnässä luonnon suojelun ja tutkimuksen edistämiseksi. Vuonna 2013 Tanja perusti yhdessä kahden muun perustajajäsenen kanssa Suomen koirien turvakoti yhdistyksen auttamaan hädässä olevia suomalaisia koiria. Yhdistyksen toimintaperiaate on auttaa valvontaeläinlääkäreitä heidän työssään ottamalla vastaan viranomaisten pelastamia koiria. Lisäksi yhdistys auttaa mahdollisuuksiensa mukaan yksityishenkilöitä erilaisissa koiraongelmissa. Tanja toimii yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijänä ja on kouluttanut ja hoitanut toista sataa yhdistykseen saapunutta koiraa, jotka ovat tarvinneet uudelleen koulutusta, siedätystä, luottamuksen uudelleen rakentamista ja opettelua normaalin arjen taitoihin ennen uuteen kotiin sijoittamista. Koulutettujen koirien rotukirjo on ollut erittäin laaja, kuin myös ongelmakäytösten kirjo. Tanja käy säännöllisesti erilaisissa eläinalan koulutuksissa kuulemassa ja oppimassa uusinta tutkittua tietoa eläimistä, oppimisesta ja kouluttamisesta.

 • Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja
 • Sosionomi (amk)
 • Koirien koulutusohjaaja, käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja.
 • Eläintenhoitajan ammattitutkinto, osaamisalana eläintenkouluttaminen.
 • Rakkaiden Haukkujen ja Dog Oriented Instituten koiralähtöinen koulutusohjaajatutkinto
 • Rakkaiden Haukkujen ja Dog Oriented Instituten koiralähtöinen
  käyttäytymisneuvojan ja ongelmakoirakouluttajan tutkinto
 • Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ry:n eläinsuojelukurssi
 • Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ry:n eläinsuojeluvalvojakurssi
 • Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssi
 • Suomen koirien turvakoti ry pj

Valokuva: Minna Lahti

DSC_3140

Valokuva: Minna Lahti

Lisäksi lukuisa määrä muita käytyjä kursseja, seminaareja ja luentoja mm.

 • The Power of K9 Scent Detection – luennoitsijat Joakim Berlin (swe), Chiraq Patel (uk), Ilkka Hormila (fin) ja Simon Prins (nl).
 • Tieto ja Taito 2016 seminaari – Tieteen opit käytäntöön  eläintutkija, biologi, tietokirjailija ja tiedetoimittaja Helena Telkänranta/  ja Rajan koiratoiminnan opettaja/Juha Pasanen
 • Hajukoirakoulutus (eläintenkouluttaja Päivi Romppainen, Ilkka Hormila)
 • Koira pintaa syvemmältä 2-kurssi ( kouluttaja eläinosteopaatti, osteopaatti AMK Hanna Kivinen)
 • Hajukoirankoulutus on tiedettä ja taitoa (luennoitsijat Dr. Adee Schoon ja poliisikoiralaitoksen opettaja Ilkka Hormila)
 • Muistilla on väliä (luennoitsija Amber Batson)
 • Koiran kognitio – mitä koira ymmärtää ja käsittää? (luennoitsija Katriina Tiira, FT, biologi ja eläinten käyttäytymistutkija ja SmartDOG yrityksen perustaja)
 • Koiran käyttäytyminen & persoonallisuus -geenien ja ympäristön vaikutus (Katriina Tiira, FT, eläinten käyttäytymistutkija)
 • Koiran elekieli ja sen tulkinta -lue koiraasi oikein (Eläintenkouluttaja Tuire Kaimio)

 


 

Janne Erjola

Janne on suorittanut Rakkaiden Haukkujen koiralähtöisen ongelmakoiratutkinnon, sekä koulutusohjaajatutkinnon. Jannen kiinnostuksen kohteena ovat erityisesti valjakkokoirat. Lisäksi Janne avustaa hajukoirien koulutuksessa sekä yksityiskoulutuksissa ja kursseilla, sekä vastaa yrityksen koirahoitolasta ja tietotekniikasta. Lisäksi Janne toimii vapaaehtoistyöntekijänä Suomen koirien turvakoti yhdistyksessä hädässä olevia suomalaisia koiria auttaen.

 • Koirien koulutusohjaaja, käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja.
 • Rakkaiden Haukkujen ja Dog Oriented Instituten koiralähtöinen koulutusohjaajatutkinto
 • Rakkaiden Haukkujen ja Dog Oriented Instituten koiralähtöinen käyttäytymisneuvojan ja ongelmakoirakouluttajan tutkinto
 • Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ry:n eläinsuojelukurssi
 • Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ry:n eläinsuojeluvalvojakurssi
 • Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssimm

janne


 

 

Comments are closed.