Nose Work 1

Tervetuloa verrattoman hauskalle Nose Work 1 kurssille! K9 Nose Work on USA:ssa vuonna 2008 ke
IMG_0079hitetty harrastuslaji koirille, jossa koiran ilmiömäistä hajuaistia käytetään opetettavien hajujen tunnistamiseen ja etsimiseen. Tämä hauska nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin ensin alkuun rescuekoirien aktivointiin, mutta levisi nopeasti kaikkien koiranomistajien saatavilla olevaksi mielenkiintoiseksi harrastuslajiksi. Nose Work sopii kaikenlaisille koirille ja ohjaajille, mitään erityistaitoja ei vaadita. Nose Work soveltuu erinomaisesti myös ihmis- ja koira-aroille koirille, sillä harjoittelu tapahtuu yksitellen. Näin epävarmat koirat saavat itsevarmuutta oppiessaan luottamaan nenäänsä. Lajin periaaatteisiin kuuluukin, että tekemisen pitää olla hauskaa ja mukavaa niin koirille kuin ihmisille. Tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ei ole ja koulutusmenetelmät perustuvat positiiviseen vahvistamiseen.

IMG_0074Käytämme kursseilla eukalyptuksen, laventelin ja laakerinlehden hajuja, jotka ovat samoja turvallisia hydrolaattihajuja joita Ruotsissa käytetään. Laji sopii erinomaisesti harrastettavaksi myös kotona koiran aktivoimiseksi, sillä se on koirasta mukavaa hauskaa puuhastelua ja helppo toteuttaa kotioloissa. Innokkaimmat koirakot voivat tähdätä lajissa myös kilpailuihin. Nose Workissa kilpailuluokkia on neljä: luokka 1, luokka 2, luokka 3 ja Eliittiluokka. Jokaisessa luokassa suoritetaan etsinnät neljässä erilaisessa osiossa. Luokassa 1 etsittävänä hajuna on eukalyptus, toisessa luokassa eukalyptus ja laventeli ja luokassa 3 eukalyptus, laventeli ja laakerinlehti.

Kurssilla opitaan Nose Work -harrastuksen perustaidot. Omistaja oppii hajukoiran kouluttamisen perusasiat ja koira oppii tunnistamaan ja ilmaisemaan eukalyptuksen hajun sekä etsimään hajua pahvilaatikoista sekä sisätiloista. Kurssi soveltuu niin ensikertalaisille kuin jo hajutyöskentelyyn tutustuneillekin.

Jatkossa  alkavat myös Nose Work 2 ja Nose Work 3 . Seuraathan ilmoittelua sivuillamme.

Koulutus rauhallisessa sisätilassa, Ehyt areenalla, Maorlantie 1 Halikko.

Kouluttaja: Eläintenkouluttaja Tanja Karpela

Kurssipäivät: Luento + 5 harjoituskertaa

Ilmoittaudu kursseillemme tämän linkin kautta

Comments are closed.