CANICROSS ALKAA SALOSSA!

CCSyksyllä alkaa uusi hauska koiraharrastuskurssi CANICROSS! Canicrossin avulla voit treenata itsesi ja koirasi huippukuntoon tai harrastaa omaksi iloksi hyvän yleiskunnon saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi, vaikkapa sauvakävelyn vauhdittamiseksi. Canicross on koirajuoksua, joka kehitettiin aikanaan valjakkokoirien harjoittamiseen lumettomina aikoina. Canicrossissa koira siis vetää ihmistä perässään. Canicrossissa koiralla on käytössä tukevat valjaat ja omistajalla vetovyö ja joustava vetonaru. Canicross nimi tulee sanoista canis eli koira ja cross eli maasto. Voit harrastaa canicrossia joko juosten tai reippaasti kävellen. Canicross soveltuu kaikille terveille aikuisille koirille, niin pienille kuin suurille, eikä se edellytä koirakolta mitään erityistaitoja. Canicross soveltuu siis chihuahuasta suurin jättirotuihin, sillä kaikki koirarodut pystyvät juoksemaan vähintäänkin samaa vauhtia kuin ihminen. Treenit ovat hauskoja ja yhteinen liikuntamuoto koirasi kanssa on mitä parhainta laatuaikaa! Kurssilla opetetaan koira kulkemaan ohjaajansa edellä vetoliina kireällä, kääntymiskomennot ”oikea” ja ”vasen” sekä vauhdin hiljentämistä ja pysähtyminen. Canicrossia voit käyttää myös vaikka koirahiihdon harjoitusmuotona ja sauvakävelyn vauhdittajana! Kilpailuhenkisimmät voivat tähdätä lajissa myös kansallisiin sekä kansainvälisiin kilpailuihin. Lähde mukaan hauskaan ja innostavaan treeniporukkaan. Varaa paikkasi ajoissa!

Comments are closed.