LEMMIKIT JA ILOTULITUS

Uusi vuosi lähestyy ja me ihmiset tykkäämme juhlia sitä ilotulitteiden kera, mutta lemmikit sen sijaan eivät aina tuosta ilotulitteiden kovasta paukkeesta ja niihin liittyvistä valonvälähdyksistä pidäkään. Ja tästä syystä on hyvä olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta tuo uuden vuoden aaton vietto sujuisi mahdollisimman mukavasti lemmikin kanssa.

Lemmikeillä on valtavan herkät aistit, huomattavasti herkemmät kuin meillä ihmisillä, esimerkiksi kuulo ja hajuaisti ja usein sellaisetkin äänet, joita me ihmiset emme edes kuule, voivat näille aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta. Vaikka ei lemmikki aiemmin ilotulitteita olisikaan pelännyt, on silti hyvä valmistautua siten, että pelästymisiltä vältyttäisiin jatkossakin.

Ole siis ajoissa liikkeellä, jos lemmikkisi pelkää ilotulitteita ja voitkin yrittää kouluttaa lemmikkisi pois ilotulitteiden pelosta, poisherkistämisen ja vastaehdollistamisen avulla.

Katso videolta ohjeita lemmikkisi äänipelon hoitoon sekä vinkkejä vuodenvaihteen viettoon lemmikkisi kanssa.

Kesto: 8:28

Sisältö: 

  • Lemmikin äänipelot ja niiden hoito
  • 10 vinkkiä: näin otat uuden vuoden vastaan lemmikkisi kanssa
  • Extra: Eläinlääkärin neuvot koirien äänipelkoon

16.12.2018 klo 14 julistetaan jälleen Eläinten Joulurauha Mikaelin kirkolta. 
Joulurauhan julistaa Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja juhlapuhujana toimii eläintenkouluttaja Tanja Karpela. Tilaisuuden järjestää Turun eläinsuojeluyhdistys. Tervetuloa kaikki mukaan!

Comments are closed.