Nose Work 1

Alkaa
Päivä 07/03/2019 - 18/04/2019
Kello 17:00 - 18:30

Tapahtumapaikka
EHYT-Areena

Kategoriat


Tervetuloa verrattoman hauskalle Nose Work 1 kurssille! K9 Nose Work on USA:ssa vuonna 2008 kehitetty harrastuslaji koirille, jossa koiran ilmiömäistä hajuaistia käytetään opetettavien hajujen tunnistamiseen ja etsimiseen. Tämä hauska nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin ensin alkuun rescuekoirien aktivointiin, mutta levisi nopeasti kaikkien koiranomistajien saatavilla olevaksi mielenkiintoiseksi harrastuslajiksi. Nose Work sopii kaikenlaisille koirille ja ohjaajille, mitään erityistaitoja ei vaadita. Nose Work soveltuu erinomaisesti myös ihmis- ja koira-aroille koirille, sillä harjoittelu tapahtuu yksitellen. Näin epävarmat koirat saavat itsevarmuutta oppiessaan luottamaan nenäänsä. Lajin periaaatteisiin kuuluukin, että tekemisen pitää olla hauskaa ja mukavaa niin koirille kuin ihmisille. Tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ei ole ja koulutusmenetelmät perustuvat positiivisen vahvisteen käyttöön.

Käytämme kursseilla eukalyptuksen, laventelin ja laakerinlehden hajuja, jotka ovat samoja turvallisia hydrolaattihajuja joita Ruotsissa käytetään. Laji sopii erinomaisesti harrastettavaksi myös kotona koiran aktivoimiseksi, sillä se on koirasta mukavaa hauskaa puuhastelua ja helppo toteuttaa kotioloissa. Innokkaimmat koirakot voivat tähdätä lajissa myös kilpailuihin. Nose Workissa kilpailuluokkia on neljä: luokka 1, luokka 2, luokka 3 ja Eliittiluokka. Jokaisessa luokassa suoritetaan etsinnät neljässä erilaisessa osiossa. Luokassa 1 etsittävänä hajuna on eukalyptus, toisessa luokassa eukalyptus ja laakerinlehti ja luokassa 3 eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli.

Kurssilla opitaan Nose Work -harrastuksen perustaidot. Omistaja oppii hajukoiran kouluttamisen perusasiat ja koira oppii tunnistamaan ja ilmaisemaan eukalyptuksen hajun sekä etsimään hajua pahvilaatikoista sekä sisätiloista. Kurssi soveltuu niin ensikertalaisille kuin jo hajutyöskentelyyn tutustuneillekin.

Koulutus rauhallisessa sisätilassa, Ehyt areenalla, Maorlantie 1 Halikko.

Kouluttaja: Eläintenkouluttaja (at) Tanja Karpela

Kurssipäivät: Luento + 4 harjoituskertaa. Kurssin hintaan sisältyy pullo eukalyptus-hydrolaattia sekä 6 kpl opetukseen tarvittavia lasipurkkeja.

7.3 klo 17:00 – 18:00 (luento, ei koiraa mukaan)
14.3 klo 17:00 – 18:00
21.3 klo 17:00 – 18:00
28.3 klo 17:00 – 18:00
11.4 klo 17:00 – 18:00
18.4 klo 17:00 – 18:00

Tee varaus.

Laita alla olevaan valikkoon ilmoittamasi osallistujamäärä eli montako koiraa ilmoitat kurssille. Valikossa on valmiiksi valittuna numero yksi (1), voit tarvittaessa muuttaa määrää hiirellä, jos haluat ilmoittaa enemmän kuin yhden koiran kurssille.

Tämän tapahtuman varaus on suljettu.

Comments are closed.